Vi trenger
flere
frivillige

Basisaktiviteter

Vi har mange spennende muligheter for deg som ønsker å engasjere deg i vårt arbeid. Som frivillig kan du gjøre noe for andre i ditt lokalsamfunn og samtidig få noe igjen i form av gode opplevelser. Du bestemmer selv hva og hvor mye du vil gjøre!

 
Språkvenn

Vi er opptatt av likestilling og ønsker å bidra til at Norge er et trygt og inkluderende samfunn for minoritetsspråklige kvinner. Å beherske det norske språk er nøkkelen for å bli integrert i samfunnet, og gjennom Språkvenn bidrar våre frivillige med viktig språktrening for minoritetskvinner i alle aldre. Vi lager lett mat sammen, gjør håndarbeid eller finner på andre aktiviteter – det viktige er å prate sammen og skape en felles opplevelse for begge parter.

 
Seniortrening

Forskning viser at fysisk aktivitet kan ha stor helseeffekt i alle aldre. Vi i Sanitetsforeningen  legger til rette for ulike aktiviteter både innendørs og utendørs, med fokus på mosjon og bevegelse. Aktivitetene kan være for eksempel aerobic med vekter, denne treningen kjører vi to ganger i uken. I tillegg er det mulighet til å komme seg på trening i varmtvannsbasseng eller turgåing. Å være aktiv sammen med andre bidrar til økt trivsel og forebygger ensomhet og isolasjon. Her inkluderer vi alle – også de som er lite aktiv, har lavt funksjonsnivå eller en sviktende helse.

 
Hjelp ved ulykker

Vi er opptatt av trygghet og sikkerhet for alle i lokalsamfunnet. Derfor samarbeider vi med Kristiansand kommunes beredskapsplan om hjelp ved ulykker. Vi bistår blant annet i leteaksjoner, ved ulykker og i kriser. Vårt bidrag kan være å servere mat og drikke og å gi medmenneskelig omsorg, slik at lokalsamfunnet kan ta vare på de som er berørte. Våre frivillige har møter tre ganger i året for faglig påfyll i denne forbindelse.

Dig in  
Sunn mat for ungdom

Det å sørge for mat på bordet er ingen spøk, og for unge som flytter for seg selv kan dette oppleves som et strev. Gjennom Dig In gir våre frivillige veiledning om kosthold og ernæring, riktig mathygiene, økonomi og praktiske grep for å gjøre hybellivet enklere. Ikke minst hjelper vi med å lage næringsrike og smakfulle måltider tilpasset et stramt budsjett. Dette er et lavterskeltilbud for unge og studenter som allerede bor alene på hybel eller i bofellesskap, eller for dem som snart skal flytte for seg selv. Kurset arrangeres 2-3 ganger i året på Universitetet i Agder.

 
Café

Hva er vel bedre enn et koselig cafébesøk? Hver tirsdag kl. 11-13 lager våre frivillige i stand café på Kløvertun for beboerne i Vige-området. Her er det nystekte vafler, en varm kaffekopp og gode samtaler som står i fokus. Cafeen på Kløvertun er en viktig og hyggelig møteplass for beboere som ønsker å komme i kontakt med andre.

 
Besøksvenn

Besøksvenn er et tilbud for mennesker som av ulike årsaker ønsker mer kontakt med andre. Ensomhet kjenner ingen alder, og vårt mål er å gjøre hverdagen lettere for de som trenger det. Besøksvenn og den som får besøk bestemmer sammen hva de skal gjøre – det kan være hjemmebesøk, turgåing, cafébesøk eller å bare møtes for å prate.

 
Ressursvenn

Har du tid til overs og ønsker å være en støttespiller for en kvinne i en sårbar situasjon? Etter brudd med overgriper opplever mange voldsutsatte kvinner å stå helt alene, uten nettverk. I Sanitetsforeningens prosjekt Ressursvenn får de voldsutsatte en frivillig som støtter dem i den sårbare fasen når de skal etablere seg på nytt.

Frivillige Ressursvenner vil få videre tilbud om nasjonale samlinger med relevant faglig påfyll og erfaringsutvekslinger i regi av Norske Kvinners Sanitetsforening. 

Lyst til å bli frivillig?

Som frivillig kan du gjøre noe for andre i ditt lokalsamfunn og samtidig få noe igjen i form av gode opplevelser. Vi har alltid plass til flere frivillige – bli med oss på laget!
Navn *
E-post *
Mobil
Postnr.
Sted
Melding
Kristiansand Sanitetsforening | Østre Strandgate 13-15
Tel: 38 02 27 66 / 913 82 980 | E-post: post@kristiansandsanitetsforening.no